Over ons

Het Team

We zijn gek op hout. Op wat er allemaal mee kan. En dat is veel. Héél veel. Je kunt het zo gek niet verzinnen of wij kunnen het maken. Van ‘onmogelijke’ vorm tot perfecte kopie. Van eenmalig kunstproject tot seriematige productie. Hoe meer u twijfelt over of iets wel kan, hoe meer gedreven wij zijn om het u te bewijzen.

Al meer dan 20 jaar denken wij in hout. Bouwen wij zelf machines om het materiaal naar onze hand te zetten. Zelfs als het om het hardste hardhout gaat. Met maar één doel: de beste zijn in alles wat niet standaard is. Dat vraagt naast ambacht om innovatie. Zodat we uw vraag kunnen blijven beantwoorden met: “Ja, dat kan!”

Daag ons uit. Met uw gedetailleerde tekening of grove idee. Te restaureren balkonhek of na te maken kastknop. Juist als u ‘lastige’ wensen heeft, zijn wij op ons best. Dat bewijzen we voor kunstenaars en scheepsbouwers, maar ook voor architecten en de off-shore industrie.

Wij laten hout voor u werken. En dat uiteraard in de meest positieve zin van het woord.

Namens ons tienkoppige team,

Cor, Arie en Bert Doornekamp

Historie

Het vader-op-zoon verhaal van Doornekamp Woodspecials lijkt eeuwen terug te gaan, maar is nog redelijk recent. Dat je bij binnenkomst in onze werkplaats toch meteen traditie en ambacht proeft, komt door de heerlijke geur van bewerkt hout. Hoewel er nog genoeg handwerk plaatsvindt, staat ons een modern, computergestuurd machinepark ter beschikking.

De belangrijke rol van machines is geen toeval. Cor – vader Doornekamp – werkte jarenlang in een machinefabriek, waar hij kon lezen en schrijven met elke denkbare draai-, frees- en kotterbank. Toen hij in 1993 besloot deze ervaring te vertalen naar het bewerken van hout, kon hij nog niet vermoeden dat de schuur achter het huis in Bodegraven te klein zou worden. En dat gerenommeerde opdrachtgevers uit binnen- en buitenland de weg naar onze huidige werkplaats in Waddinxveen zouden weten te vinden.

Het geheim achter dit succes? Hoewel hout een tijdloos materiaal is, sterft het ambacht van bewerken uit. Maar niet bij Doornekamp Woodspecials: daar blazen twee generaties bevlogen houtbewerkers het vak nieuw leven in. Al op jonge leeftijd aangestoken door de passie van hun vader draaien (én frezen) zonen Arie en Bert inmiddels als volwaardige firmanten in de onderneming mee. Samen met hun team leggen zij de lat hoog voor elke denkbare vorm in hout.